Gården i dag

Høna og egget …og røyskatta.

Våre 10 høns ble med på flyttlasset da vi flyttet hit sommeren 2003. Deres etterkommere telte i sommer ca 40-50 stk. Så dukket røyskatta opp, og en etter en ble tatt av dage. Et hav av feller i og rundt fjøset hjalp lite, og nå er det bare 4 høner og en forskremt hane igjen.

Andre dyr

Nordlandshesten Felix og shettlandsponnien Frøya er to trivelige skapninger på Brattvoll. Våre hyttegjester er hjertelig velkommen til å hilse på de og være med på ridetur. Ellers er gården et småbruk i ordets rette forstand. Her er alt dyrehold i små skala. Det har vært både griser, sauer og geiter innom. 

Her er en liten filmsnutt av Felix og Frøya

Bær og grønnsaker

Marginalt fjellklima, korte lyse sommere og magert jordsmonn gjør at bær og grønnsaker trenger tid for å modnes her på Brattvoll. Men det som vokser sakte blir mest smakfullt. På gården har vi ca 80 solbærbusker, og i månedsskiftet august-september er alle som vil velkommen hit til sjølplukk. Vi har også en jordbæråker. Besøker du hyttene våre i august kan du få en norsk jordbærdessert i en helt annen klasse enn en du får fra butikken tidlig på sommeren.

Vi dyrker også mandelpotet. Det sies at opphavet til Brattvolls poteter var en sekk som ble importert direkte fra Peru, og som ankom Murumoen skysstasjon en gang på 1930-tallet. Siden har de ikke vært utenom Liernes grenser. Det kjennes på smaken…